Sigurna kuća = Demokratija

September 19, 2019 / Vranje

U okviru performansa, koji je organizovan 14. septembra 2019. godine, na šetalištu u centru Vranja, aktivisti Odbora za ljudska prava Vranje razgovarali su sa građanima na temu da li aktuelna vlast u gradu unapređuje demokratiju, pre svega u oblasti politike rodne ravnopravnosti i zaštite žena od nasilja. Podeljen je info material DemFesta i održan je blic kviz sa prolaznicima. Građanke i građani Vranja jedinstveni su da zaštita žena od nasilja mora da bude mnogo bolj, da institucije u državi moraju da se ponašaju odgovorno i da sigurna kuća mora da bude otključana i da sve to ruši demokratiju u ovom gradu.

Finansiranje udruženja i medija u Novom Sadu-naš novac u tuđem interesu?

September 19, 2019 / Novi Sad

U subotu 14. septembra održana je fokus grupa pod nazivom „Finansiranje udruženja i medija u Novom Sadu- naš novac u tuđem interesu?“ u prostorijama Nezavisnog društva Novinara Vojvodine u periodu od 12 do 14 časova tokom koje su predstavnici civilnog sektora, lokalnih organizacija i medija razmenjivali iskustva i stavove u pogledu medijskih i konkursa za udruženja građana naročito u kontekstu Evropske prestonice mladih (konkursi za sprovođenje omladinske politike) i Evropske prestonice kulture (medijski i konkursi u oblasti kulture).

U susret ustavnim promenama

September 17, 2019 / Beograd

Zbog važnosti dijaloga, posebno u jako značajnom procesu kao što je je proces promene najvažnijeg pravnog akta u državi, kao i zbog činjenice da nam promene Ustava verovatno predstoje u narednoj godini, Centar za demokrtasku orijentaciju je u subotu četrnaestog septembra, na Fakultetu političkih nauka organizovao je tribinu pod nazivom „U susret ustavnim promenama”.