Žurka demokratije na Veternici

September 15, 2019 / Leskovac

Povodom Međunarodnog dana demokratije, udruženje građana Žene za mir, je u subotu 14. septembra, na keju reke Veternice, organizovalo uličnu akciju i žurku demokratije pod sloganom „Mladi – agenti demokratije“. Cilj akcije bio je da okupe mlade ljude koji žele da žive u modernom i demokratskom društvu gde su građani i građanke slobodni i jednaki pred zakonom.

Na festivalu su učešće uzeli članovi i članice organizacije Žene za mir, volonteri i korisnice ovog udruženja. Ovu aktivnost su propratili lokalni mediji, Jugmedia, Jugpress i lokalna TV STUDIO.

Poruke koje su prenete mladima su:

Verujemo da je politika otvorena za sve a ne proces koji je rezervisan samo za političare. Vaše je ljudsko i građansko pravo da učestvujete u procesima u kojima se donose odluke koje utiču na naše živote.

Pravo svakog građanina je da u slobodnim i fer uslovima donose odluke, jer su institucije servis građana i građanki ove države. Potrebni su nam mediji koji štite javni interes i bave se potrebama građana a ne potrebama političara.

Mi odrasli smo propustili svoju šansu, šansu dajemo mladim ljudima da budu Agenti demokratije, pa otuda i ovaj slogan kampanje „ Mladi – Agenti Demokratije „ i „ Nema povlačenja“...