DemFest na 86. Vukovom saboru

September 16, 2019 / Loznica

Oko 2000 građana posetilo je u nedelju Tršić, a promo štand PAKT-a izazvao je veliko interesovanje građana. Pored promotivnog materijala Festivala demokratije PAKT je građanima delio i svoje publikacije : „Prirodni resursi i koruptivne prakse“, „Državna pomoć – od lošeg ka gorem“ i „Transparetnost rada lokalnih samouorava u Šapcu i Loznici“.

Sa zainteresovanim građanima se razgovaralo o širokom spektru negativnog uticaja korupcije u zaštiti životne sredine, bitnosti transparetnog rada lokalnih samouprava, a članovi PAKT-a objašnjavali sugrađanima šta je to državna pomoć i kakvi su koruptivni rizici u ovoj oblasti potrošnje javnog novca.

Uz pomoć CRTA-e, članovi i aktivisti PAKT-a su uz poklonjen promotivni materijal, u čijem sastavu je bila i ekološka torba, apelovali na sve građane da iz upotrebe izbacuju plastične kese, što je izazvalo posebnu pažnju.

Iz PAKT-a ističu da su prijatno iznenađeni zaintersovanošću građana za promotivni materijal, jer je u toku nešto više od sat vremena podeljeno preko 200 ekoloških torbi sa isto toliko PAKT-ovih publikacija i propratnog materijala.